marți, 24 august 2010

Dreptul la replica

Ziarul local a publicat recent un articol despre şcoala /judeţul dumneavoastră cu titlul Şcoala X /şcolile din judeţul X – pepinieră de infractori. În articol se susţine că în această unitate şcolară / acest judeţ, cazurile de violenţă gravă sunt fără precedent. Tonul şi aprecierile din articol vă intrigă deoarece rezultatele monitorizărilor pe care le faceţi an de an vă indică, de fapt, o scădere a situaţiilor de violenţă gravă în ultimii ani. Sunteţi chiar dezamăgit pentru că simţiţi că eforturile dvs. şi reuşitele înregistrate nu sunt recunoscute. Formulaţi un drept la replică de jumătate de pagină, prin care să argumentaţi punctul dvs. de vedere cu date obiective, bazate pe indicatori. Utilizaţi în acest sens cel puţin 3 dintre indicatorii prezentaţi în tema menţionată anterior.

Conducerea scolii a primit cu indignare aceasta stire si contracareaza aceasta informatie nefondata cu argumente obiective. Violenta din scoala noastra a fost vizibil diminuata, fapt certificat de situatia actelor agresive inregistrate la finele anului 2008-2009, comparativ cu anul precedent, astfel:


      2007-2008                                                                  2008-2009

83 cazuri de violente fizice fara arma           50 cazuri de violente fizice fara arma

20 cazuri de distrugere a bunurilor scolii       9 cazuri de distrugere a bunurilor scolii

50  furturi                                                    10  furturi

14 cazuri de consum de stupefiante               6 cazuri de consum de stupefiante



Datele mentionate evidentiaza o scadere accentuata a actelor de violenta din scoala. Acest fapt s-a datorat programelor initiate de cadre didactice si consilierul scolar privind combaterea violentei, implicarii politiei, jandarmeriei, Directiei de protectie a copilului, asigurarii unui sistem eficient de supraveghere video si a pazei/protectiei in scoala.

Apreciem ca, pe viitor, informatiile pe care le veti expune sa se bazeze pe o documentare prealabila.

Cu stima,

Director

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu